«Ο Πούτιν πιστός στην ασφάλεια του Ισραήλ»






Μάρτιος 17, 2016.

Ο σύμβουλος του Ισραηλινού προέδρου, Χαρέλ Τόμπι,  συνοψίζοντας τη συνάντηση του προέδρου Ρεουβέν Ριβλίν με το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε ότι το Ισραήλ και η Ρωσία έχουν κοινό συμφέρον στη διατήρηση της σταθερότητας στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ.



 Η συνάντηση, που έγινε στη Μόσχα, είχε ως στόχο, μετά την απόσυρση των Ρώσων από τη Συρία,  να εξασφαλισθεί η σταθερότητα στην περιοχή και να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις, όπως σημειώνει το ισραηλινό Κανάλι ‘7’.



Αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών,  ο σύμβουλος του Ισραηλινού προέδρου τόνισε ότι το Ισραήλ και η Ρωσία έχουν συγκρουόμενα συμφέροντα, αφού είναι ένας από τους συμμάχους του Ιράν, «αλλά αισθανθήκαμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι πιστός στη δήλωσή του, του 2012, ότι δεν διαταράσσει τα υπαρξιακά συμφέροντα του Ισραήλ».


Πρόσθεσε ακόμη, ότι  «ο Πούτιν άκουσε με προσοχή τις ισραηλινές αξιώσεις για την ασφάλεια στην περιοχή και πιστεύω ότι η συνάντηση ήταν πολύτιμη», είπε ο Τόμπι.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ