Η Ιταλία εκτιμά σε πέντε χιλιάδες τους τζιχαντιστές στη Λιβύη






Μάρτιος 9, 2016.

«Σύμφωνα με τις αναλύσεις μας, υπάρχουν σήμερα περίπου 5.000 μαχητές του Ντάες στη Λιβύη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι στην ιταλική Γερουσία.



Ο Τζεντιλόνι εξέφρασε την ανησυχία της Ιταλίας για την εδραίωση της τρομοκρατίας του 'ισλαμικού κράτους' στην ταραγμένη αυτή χώρα.


Διευκρίνισε ότι «σύμφωνα με τις ιταλικές υπηρεσίες ο κύριος όγκος των τζιχαντιστών βρίσκεται στην πόλη Σύρτη και έχουν την ικανότητα να εκτελούν  επικίνδυνες επιδρομές σε γειτονικά κράτη».



Η γειτονική Τυνησία έχει κατηγορήσει τους τρομοκράτες του Ντάες ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση της Δευτέρας σε ένα στρατόπεδο και σε αστυνομικά τμήματα στη συνοριακή πόλη Μπεν Γκουερντάνε.



Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν 43 εξτρεμιστές από την επίθεση.
Η Ιταλία την περασμένη εβδομάδα απέστειλε 50 μέλη των ειδικών δυνάμεων της, να ενταχθούν στο σύνολο των Αμερικανών, Βρετανών και Γάλλων πρακτόρων που βρίσκονται στη Λιβύη.



Σημειώνεται ότι η Ιταλία έδωσε το πράσινο φως στους Αμερικανούς να χρησιμοποιούν αεροπορική βάση στη Σικελία για Drones που  θα ξεκινήσουν επιθέσεις στη Λιβύη.



Ο Τζεντιλόνι  τόνισε στη Γερουσία ότι η χώρα δεν προτίθεται να στείλει στρατό στο Λιβύη, παρά μόνο μια μικρή ειρηνευτική δύναμη, εφ’ όσον βέβαια στη χώρα αυτή δημιουργηθεί μια εθνική κυβέρνηση και ζητήσει εξωτερική υποστήριξη ασφαλείας.



«Η κυβέρνηση δεν θα συρθεί σε μια άσκοπη περιπέτεια που θα ήταν δυνητικά επικίνδυνη για την εθνική μας ασφάλεια», είπε ο Ιταλός υπουργός.



«Οι στρατιωτικές επεμβάσεις δεν είναι λύση», πρόσθεσε ο Τζεντιλόνι, και υπενθύμισε ότι «η Λιβύη έχει έξι φορές το μέγεθος της Ιταλίας και διαθέτει 200 χιλιάδες ένοπλους άνδρες, πολιτοφυλάκων και στρατού», γράφει η αιγυπτιακή ‘Μπαλάντ’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ