Ουκρανία: Αξιωματούχοι του ΟΗΕ είδαν ιδίοις όμμασι ξένους να πολεμούν





Μάρτιος 18, 2016.

Ουκρανική πηγή ενημέρωσης αναφέρει ότι  μέλος της Ομάδας Εργασίας του ΟΗΕ παραδέχθηκε ότι στην Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία) υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ξένων υπηκόων που προωθούν τη στρατιωτική σύγκρουση.




«Στα κατεχόμενα εδάφη του Ντονέσκ και του Λουχάνσκ υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ξένων πολιτών, οι οποίοι για διάφορους λόγους και κίνητρα, εξωθούν τις ένοπλες συγκρούσεις».



Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή της στο Κίεβο, η Πατρίσια Αρίας, μέλος της Ομάδας Εργασίας του ΟΗΕ  σε έρευνα για την ύπαρξη μισθοφόρων, μετά από πολλαπλές καταγγελίες ότι την κατάσταση επιδεινώνουν  οι ξένοι μισθοφόροι στην περιοχή  της Ντονμπάς.


«Το κίνητρο, για τη συμμετοχή στις ένοπλες συγκρούσεις, διαφέρουν  όπως πληροφορηθήκαμε από τους διάφορους μισθοφόρους.  Άλλοι ήρθαν να πολεμήσουν για ιδεολογικούς σκοπούς, άλλοι για πολιτικούς και άλλοι μάχονται βάσει χρηματικής αμοιβής. Έγινε γνωστό ότι αυτοί έχουν ποινικό μητρώο (στις χώρες τους)», δήλωσε η Αρίας.



Στη συνέντευξή της, το μέλος της ομάδας του ΟΗΕ κατέληξε:
«Η Ομάδα Εργασίας καλεί την κυβέρνηση της Ουκρανίας και τις ένοπλες ομάδες να τηρήσουν τις υποχρεώσεις του διεθνούς δικαίου, σχετικά με την προστασία των οικονομικών, πολιτικών,  κοινωνικών  και πολιτιστικών δικαιωμάτων» πρόσθεσε η εμπειρογνώμονας, όπως σημειώνει ο ουκρανικός ‘τηλέγραφος’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ