Κούρδοι Συρίας: Θέλουμε ένα ομοσπονδιακό αποκεντρωμένο σύστημα στη Συρία




Μάρτιος 8, 2016.
Ο επικεφαλής του κόμματος PYD,  Σαλίχ Μουσλίμ αναφερόμενος σε όλα όσα δημοσιεύονται για τους Κούρδους στη Συρία και την ομοσπονδοποίησή της δήλωσε: Όλα είναι πιθανά.


Σύμφωνα με κουρδικό δημοσίευμα (της Συρίας) ο συμπρόεδρος του PYD,  μιλώντας στον ανταποκριτή του πρακτορείου Ρόιτερ, δήλωσε ότι  «υπάρχει η δυνατότητα μιας ομοσπονδίας στη Συρία, αλλά θα θέλαμε να είναι αποκεντρωμένη».




«Δεν έχει σημασία τι όνομα θα της δώσουμε, αλλά θέλουμε μια αποκεντρωμένη κυβέρνηση στη Συρία, ονομάστε την, Αυτοδιοίκηση, αν θέλετε Φεντεραλισμό», είπε ο Μουσλίμ.




Αναφερόμενος στην εκεχειρία στη Συρία τόνισε ότι οι Κούρδοι σέβονται την εκεχειρία αλλά υπάρχουν ορισμένες ομάδες ανταρτών, εκτός από το ‘ισλαμικό κράτος’ και την ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’,  που επιτίθενται στους Κούρδους.




  «Αυτές οι ομάδες δεν ανήκουν στην αντιπολίτευση, αυτές είναι ομάδες από τρομοκράτες και πρέπει να ενταχθούν  ως τρομοκρατικές οργανώσεις στον κατάλογο της τρομοκρατίας», είπε.




Ο Μουσλίμ ζήτησε να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια για την εξασφάλιση της κατάπαυσης του πυρός στην κουρδική περιοχή με τη βοήθεια της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ