Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ζητά ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών






Μάρτιος 23, 2016.

Τα γραφεία για την εγγραφή των αλλοδαπών και θεωρήσεων καθώς και οι αστυνομικές υπηρεσίες πληροφοριών  εξακολουθούν να μην μοιράζονται τις πληροφορίες σε μια στιγμή που είναι σημαντική για την ασφάλεια των πολιτών της Ευρώπης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.




Η ίδια πηγή αναφέρει ότι στα σύνορα μεταξύ Βελγίου και Γερμανίας, βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί φρουρούν και ελέγχουν κάθε αυτοκίνητο που αφήνει το Βέλγιο και εισέρχεται στη Γερμανία.



Αντίθετα η είσοδος στο Βέλγιο είναι ελεύθερη. Έχει σχηματισθεί ουρά χιλιομέτρων για την είσοδο στη Γερμανία.



Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για νέες επιθέσεις



Λίγες ώρες μετά  τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις την Τρίτη στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες από πιθανούς κινδύνους, στην Ευρώπη.



Σύμφωνα με την αμερικανική ανακοίνωση οι τρομοκρατικές ομάδες εξακολουθούν να σχεδιάζουν επιθέσεις στην Ευρώπη σε χώρους μαζικής προσέλευσης και σε αθλητικές συναντήσεις.



Η προειδοποίηση  που ισχύει μέχρι τις 20 Ιουνίου, καλεί τους Αμερικανούς να παρακολουθούν τις ειδήσεις και να υπακούουν στις εντολές των τοπικών αρχών.


Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι τρεις Μορμόνοι τραυματίστηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις των Βρυξελλών, σημειώνει το AFP.

 --





               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ