«Τα γεράκια για την ελευθερία του Κουρδιστάν» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα




Μάρτιος 17, 2016.

Η τρομοκρατική ομάδα «Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν»-(ΤΑΚ),  ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα στις 13 Μαρτίου 2016,  κατά την οποία σκοτώθηκαν 37 άτομα και πάνω από 120 τραυματίσθηκαν.


Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και στην επίθεση  στην Άγκυρα στις 17 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.



Η κουρδική ομάδα αναφέρει ότι στόχος τους ήταν οι δυνάμεις ασφαλείας και όχι οι άμαχοι και τονίζουν ότι προέβησαν σε αυτήν την επίθεση για εκδίκηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία. 



«Το βράδυ της 13ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας στους δρόμους της φασιστικής τουρκικής Δημοκρατίας. Πραγματοποιήσαμε αυτήν επίθεση  για αντίποινα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στα νοτιοανατολικά», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο μήνυμά τους που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.



Οι τουρκικές αρχές είχαν κατηγορήσει για την επίθεση το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) και εξαπέλυσαν τότε βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων ανταρτών στο όρος Καντίλ του βόρειου Ιράκ.


Η οργάνωση «Γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν», δημιουργήθηκε  το 2004 και με ανακοίνωσή της το Δεκέμβριο του 2015 δήλωσε ότι δεν εξαρτάται από το PKK  και όπως σημειώνει λειτουργεί αυτόνομα.



Τούρκοι εμπειρογνώμονες  επιμένουν  ότι  η κουρδική αυτή ομάδα έχει διασυνδέσεις με το PKK.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ