Σκοπιανή τηλεόραση: Διαμάχη Μητσοτάκη – Καμμένου για τη ‘Μακεδονία’




Μάρτιος 31, 2016.

«Κείμενο υπέρ του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων (δηλαδή, ως «Μακεδονία») υπογράφουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ το 2008 και σε δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από το 2005- ήταν η αιτία των διαπληκτισμών και της έντονης συζήτησης μεταξύ του Μητσοτάκη και του Καμμένου στη Βουλή των Ελλήνων», αναφέρει σκοπιανή τηλεόραση, σύμφωνα με ρεπορτάζ από ανταποκριτή της στην Αθήνα.




Το δημοσίευμα αναφέρει ότι  το κείμενο που υπογράφεται από μέλη του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ το οποίο διάβασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και λέει ότι «δεν υπάρχει κανένα εθνικό συμφέρον που να διακυβεύεται εάν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία (δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας»). Θα ήθελα πάρα πολύ να γνωρίζω εάν αυτό είναι επίσημη θέση της κυβέρνησης ή αν ισχύει η εθνική γραμμή η οποία χαράχτηκε στο Βουκουρέστι».






Ο Πάνος Καμμένος όταν ανέβηκε στο βήμα τόνισε ότι δεν συμφωνεί με τη διατύπωση ορισμένων μελών του ΣΥΡΙΖΑ για το όνομα της γειτονικής  χώρας ως «Μακεδονία».



Ο υπουργός Άμυνας και αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων και συνεργάτης του συνασπισμού, Πάνος Καμμένος, είχε ζητήσει δημόσια την παραίτηση του Μουζάλα επειδή ανέφερε τη χώρα μας (λέει το σλαβικό κείμενο) ως ‘Μακεδονία’ σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τώρα υποχώρησε και δήλωσε ότι ο υπουργός μετανάστευσης έκανε ένα γλωσσικό λάθος… (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά).

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ