Σκόπια: «Το κλείσιμο της βαλκανικής οδού- ελπίδα για ένταξη στο ΝΑΤΟ»




Μάρτιος 10, 2016.

Το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, ελπίζει ότι με το κλείσιμο του περάσματος των μεταναστών από τα σύνορά της με την Ελλάδα, που στην πραγματικότητα κλείνει τον «Βαλκανικό Διάδρομο», θα βοηθήσει τη χώρα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Σλάβος υπουργός Άμυνας, Ζόραν Γιολέφσκι.



Σύμφωνα με το πρακτορείο Tanjug οι προσπάθειες της κυβέρνησης των Σκοπίων να ενταχθούν στη βορειοατλαντική συμμαχία, έχουν αποκλειστεί  εξαιτίας της Ελλάδας, η οποία αμφισβητεί το όνομα ‘Μακεδονία’ ως όνομα της χώρας αυτής από το 1991, σύμφωνα με αξιωματούχους.



«Ελπίζω ότι η χώρα μας θα πάρει θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ. Δείξαμε ότι είμαστε ένα υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο Γιολέφσκι σε ερώτηση δημοσιογράφου «κατά πόσο θα επηρεάσει η συμπεριφορά της χώρας κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης και αν θα μπορούσε να αυξήσει αυτή τις πιθανότητες ένταξης στο ΝΑΤΟ».



Ο υπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων πρόσθεσε ότι η περιοχή των Βαλκανίων έγινε πιο σταθερή από την ένταξη των περισσότερων χωρών στο ΝΑΤΟ. 
Το Μαυροβούνιο είχε προσκληθεί να γίνει μέλος της Συμμαχίας το Δεκέμβριο, η Βοσνία-Ερεζεγοβίνη έχει επίσης βλέψεις να γίνει μέλος, είπε.



«Η πρόσκληση για ένταξη του Μαυροβουνίου είναι μια μεγάλη ώθηση και ήταν μια πολύ σημαντική κλήση και πιστεύουμε ότι έχει έρθει η σειρά μας για να κινηθεί η διαδικασία ενεργοποίησης ώστε να καταστούμε μέλος του ΝΑΤΟ, όπως και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης», δήλωσε ο Γιολέφσκι.



Ο ίδιος αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση δήλωσε ότι η χώρα του θα συντονίσει τις δραστηριότητές της με τη Σερβία, την Κροατία, την Σλοβενία και την Αυστρία.



Πρόσθεσε ακόμη, ότι τα Σκόπια θα συνεχίσουν να αποτρέπουν την παράνομη διέλευση των συνόρων της με τη βοήθεια του στρατού και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την Τουρκία, να βρουν μια κοινή λύση στη σύγκρουση στη Συρία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ