Το Ισραήλ ζητά από τη Ρωσία εγγυήσεις για το Ιράν- μετά την αποχώρηση των Ρώσων από τη Συρία



 Ο Ισραηλινός πρόεδρος έφθασε χθες στη Μόσχα


Μάρτιος 16, 2016.

Κύριο θέμα κατά τη σημερινή επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου, Ρεουβέν Ριβλίν στη Μόσχα, είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η κατάπαυση του πυρός στη Συρία.



Ο Ριβλίν είναι ο πρώτος ξένος αρχηγός κράτους που συναντιέται με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν,  μετά την εντολή του για άμεση απόσυρση μέρους των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, πιθανώς,  θα ζητήσει εγγυήσεις, ότι η αποχώρηση των Ρώσων από τη Συρία, δεν θα οδηγήσει στην ενίσχυση της παρουσίας και επιρροής του Ιράν και της τρομοκρατικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ»  στη Μέση Ανατολή.


Σε συνέντευξή του, πριν από την επίσκεψη του στη Μόσχα (ως είθισται) ο Ισραηλινός πρόεδρος, τόνισε ότι η Ρωσία παίζει ουσιαστικό ρόλο στη Μέση Ανατολή και  καθόρισε ως μεγάλη πηγή αστάθειας στην περιοχή την παρουσία του Ιράν και της λιβανικής οργάνωσης ‘Χεζμπολάχ’.


Εν τω μεταξύ στη Μόσχα βρίσκεται ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Σαμέχ Σουκρί, ο οποίος μαζί με το Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία.
Ο Αιγύπτιος Υπεξ  τόνισε ότι οι δύο χώρες εργάζονται για να κλείσουν οι πηγές χρηματοδότησης των τρομοκρατικών ομάδων στη Μέση Ανατολή.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ