“Χειρότερο και από άχρηστο”: Το ΝΑΤΟ ανίκανο να προστατεύσει την Ευρώπη από το Ντάες




Μάρτιος 26, 2016.

Πολιτικά και συμβολικά οποιαδήποτε επίθεση στο Βέλγιο- το κράτος μέλος στο οποίο βρίσκεται το πολιτικό και διοικητικό  κέντρο του ΝΑΤΟ- είναι κατ' ουσία μία επίθεση κατά των ΗΠΑ και της παγκόσμιας κυριαρχίας τους, είπε ο Γάλλος δημοσιογράφος και ιδρυτής της πολιτικής οργάνωσης «Αγορά Εράσμους», Κάρελ Βερέικεν, στο Σπούτνικ.


Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου του 2016, έχουν προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αναλυτών και στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων.



Ενώ ορισμένοι ηγέτες σκέπτονται να κάνουν έκκληση για ενίσχυση της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, άλλοι έχουν επιστήσει την προσοχή τους στο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ έχει αποδειχθεί αναποτελεσματικό στην άμβλυνση και την πρόληψη των απειλών κατά της τρομοκρατίας.



Αντίθετα, υποστηρίζουν ότι η Συμμαχία έχει από καιρό αναζωπυρώσει τις φλόγες της εξέγερσης των Ισλαμιστών στην Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Η ειρωνεία  είναι ότι η έδρα του ΝΑΤΟ είναι μόλις οκτώ χιλιόμετρα από τις περιοχές της επίθεσης στις Βρυξέλλες,  λέει ο Βερέικεν



Σύμφωνα με τον Γάλλο δημοσιογράφο οι πολιτικές του ΝΑΤΟ παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ασυνεπής.



«Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Άς Κάρτερ, ήρθε στις Βρυξέλλες πρόσφατα και ‘διέταξε’ το Βέλγιο να συμμετάσχει στο συνασπισμό των ΗΠΑ στη Συρία. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες ζήτησε επίσης από το Βέλγιο να αυξήσει τις δαπάνες για την άμυνα, ενώ η λιτότητα έχει μειώσει τις δαπάνες για την υγεία και την εκπαίδευση. Καθώς ο Τζον Κέρι φαίνεται να είναι σε διαφορετική γραμμή,  γιατί ορισμένοι από το Πεντάγωνο και τον Λευκό Οίκο χρειάζονται απεγνωσμένα νέους εχθρούς για να δικαιολογήσουν τις δαπάνες που είναι δέκα φορές περισσότερες από ό, τι το συνολικό ποσό δολαρίων που δαπανάται από δέκα έθνη μετά τις ΗΠΑ σε αμυντικές δαπάνες», είπε ο Βερέικεν.



Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της κάνουν τα στραβά μάτια για το παράνομο εμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας (που είναι μέλος του ΝΑΤΟ) και του ‘ισλαμικού κράτους’ που με τον τρόπο αυτόν το ενισχύει. Επίσης χορηγοί των ισλαμιστών τρομοκρατών του κόσμου είναι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.



Δεκαπέντε χρόνια «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» της Συμμαχίας δεν έχει επιτευχθεί κανένα απτό αποτέλεσμα.


 Αντ’ αυτού το κενό εξουσίας στην Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, γέμισε με νέα ισλαμικά τέρατα, τα οποία τώρα απειλούν να σύρουν την Ευρώπη σε μια κοινωνική κρίση.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ