Συρία: Οι Κούρδοι κατηγορούν την αντιπολίτευση για βομβιστική επίθεση στο Χαλέπι με χημικές ουσίες





Μάρτιος 9, 2016.

Οι μονάδες λαϊκής άμυνας των Κούρδων (YPG) κατηγόρησαν τους Ισλαμιστές στις 8 Μαρτίου για χρήση χημικών ουσιών  κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού της γειτονιάς ‘Σεΐχ Μαξούντ’ στο Χαλέπι,  γράφει ο συριακός ‘τηλέγραφος’.

 
Οι Κούρδοι αναφέρουν ότι χρησιμοποιήθηκε  βόμβα φωσφόρου προκειμένου να βομβαρδίσουν  τη γειτονιά που κατοικείται από κουρδική πλειοψηφία.



Οι Κούρδοι στην ανακοίνωσή τους κατηγορούν ένα ευρύ φάσμα τρομοκρατών της αντιπολίτευσης όπως  την «Αχράρ αλ Σάμ», το «Μέτωπο του Λεβάντε»,  την «13η Ταξιαρχία», την «ομάδα Νουρεντίν» για τον βομβαρδισμό που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης.



Οι Κούρδοι αναφέρουν ότι περίπου 160 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ρουκετών με τα χημικά από τα οποίους οι περισσότεροι είναι παιδιά και γυναίκες.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ