Ντιγιαρμπακίρ: Νεκροί και συγκρούσεις μετά την «παύση των επιχειρήσεων»




Μάρτιος 10, 2016.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν σε μια συνοικία της πόλης Ντιγιαρμπακίρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, στις οποίες σκοτώθηκαν επτά Κούρδοι μαχητές, την Πέμπτη, μια ημέρα μετά τη δηλωθείσα παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή, όπως αναφέρει το αραβικό δημοσίευμα.




Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ανακοίνωσαν ότι οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα στην ιστορική γειτονιά της Σουρ, της οποίας ένα  μέρος καταστράφηκε από τις μάχες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας τον περασμένο Ιούλιο.



Σύμφωνα με πηγές, οι αυτονομιστές συγκρούστηκαν με την αστυνομία όταν η τελευταία άνοιξε πυρ σε ένα ισόγειο ενός κτηρίου σε περιοχή όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, όπως σημειώνει το ‘Σκάι Νιουζ Αράμπια’.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ