Ολοκληρωτισμός στην Τουρκία: Μετά την «Ζαμάν» σε εποπτεία και το πρακτορείο Cihan






 
Η «Ζαμάν» θα εκδίδεται στη …Γερμανία!

Μάρτιος 8, 2016.

Το τουρκικό πρακτορείο Cihan θα τεθεί υπό τη διαχείριση της κυβέρνησης της Τουρκίας, όπως έγινε και με την μεγαλύτερη εφημερίδα της Τουρκίας, «Ζαμάν», έτσι αποφάνθηκε το τουρκικό δικαστήριο.



Το πρακτορείο Cihan το οποίο δημοσίευε μέχρι τώρα,  υλικό χωρίς περιορισμούς, χαρακτηρίστηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως προσκείμενο στον θανάσιμο εχθρό του, Φετουλάχ Γκιουλέν,  και κατηγορήθηκε ότι  προσπαθεί να ανατρέψει, το κόμμα που ίδρυσε, από την κυβέρνηση.




Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα,  το δικαστήριο  διόρισε τρεις επιτρόπους, που θα καθοδηγούν (χειραγωγούν) τα δημοσιεύματα του πρακτορείου Cihan.




Ο Ερντογάν τα δύο τελευταία χρόνια,  έχει εξαπολύσει  με εργαλείο  τις δομές της εξουσίας τις οποίες ελέγχει, μεγάλη επίθεση στο λεγόμενο ‘παράλληλο κράτος’, που αποτελείται από αξιωματούχους και υπαλλήλους προσκείμενους στον κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, που διαβιεί  πάνω από 15 χρόνια στις ΗΠΑ.



Η «Ζαμάν» θα εκδίδεται στη …Γερμανία




Η μεγαλύτερη τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν» σχεδιάζει να συνεχίσει να κυκλοφορεί «υπό διωγμό» ως αντιπολιτευτική καθημερινή εφημερίδα με εκτύπωση στη Γερμανία, αφού οι τουρκικές αρχές κατέσχεσαν τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας και τοποθέτησαν καθεστωτικούς συντάκτες και επιτηρητές.


Την πρόθεση να εκδίδεται στη Γερμανία έλαβε ο εκδότης της εφημερίδας  «Ζαμάν Αλμάνια», Σουλεϊμάν Μπουγκ.
 Μάλιστα η εφημερίδα αυτή  εκδόθηκε με μαύρο πρωτοσέλιδο που έγραφε «Το  Σύνταγμα παραβιάζεται».


Η «Ζαμάν Αλμάνια» έχει πάνω από 14.300 συνδρομητές στην έντυπη έκδοση της στη Γερμανία, όπου εργάζονται πάνω από 3 εκατομμύρια Τούρκοι.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ