Σκόπια: Η Deutsche Telekom ολοκλήρωσε την έρευνα για τις υποκλοπές στη χώρα





Μάρτιος 18, 2016.


Η θυγατρική  της Deutsche Telekom, στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, η «Magyar Telekom», ολοκλήρωσε εσωτερική έρευνα σχετικά με  πιθανή συμμετοχή της στο σκάνδαλο των υποκλοπών στη χώρα.
Ωστόσο,  τα ευρήματα της έρευνας δεν θα τα δημοσιοποιηθούν όπως αναφέρει η ‘Φωνή της Γερμανίας’, στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων.





Η εκπρόσωπος της «Deutsche Telekom», Ελπίδα Τρίζη,  μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι η «Magyar Telekom» διεξήγαγε έρευνα με την υποστήριξη εξωτερικών εμπειρογνωμόνων.




«Δεν θα σχολιάσουμε δημόσια τα εσωτερικά ευρήματα μας, αλλά όπως σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, συνεργαζόμαστε πλήρως με τις τοπικές αρχές, ανάλογα με την περίπτωση, είπε η Τρίζη.




Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, είπε ότι είναι ικανοποιημένοι από τη συνεργασία με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Deutsche Telekom».



Ο εσωτερικός έλεγχος στη σκοπιανή εταιρεία τηλεπικοινωνιών άρχισε πέρσι το Μάρτιο, από τη στιγμή που η αντιπολίτευση της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM,  άρχισε να κοινοποιεί τις λεγόμενες «βόμβες» με τις ηχογραφημένες  τηλεφωνικές συνομιλίες  σε πάνω από 20 χιλιάδες πολίτες της χώρας.




Η μη δημοσιοποίηση των στοιχείων από την εταιρεία αυτή- έν όψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών-   προωθεί την υπόνοια ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι είχε δημιουργήσει  παράνομο μηχανισμό παρακολούθησης – υποκλοπών  στη χώρα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ