Ο Στρατός του Μπασάρ αλ Άσαντ κατέβασε τη σημαία του ISIS στην Παλμύρα




Μάρτιος 26, 2016.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν να αγωνίζονται για το ιστορικό σύμβολο της χώρας- την αρχαία πόλη της Παλμύρας. Οι στρατιώτες κατάφεραν να απωθήσουν τους τρομοκράτες από την πόλη.




Το Σάββατο το πρωί της 26ης Μαρτίου οι Σύριοι στρατιώτες κατέβασαν τη σημαία του ISIS στην Παλμύρα από το αρχαίο κάστρο. Οι στρατιώτες και οι παραστρατιωτικές ομάδες συνεχίζουν να μάχονται κατά των τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’ που αγωνίζονται να κρατήσουν την συριακή πόλη.



Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα  για ταχεία απελευθέρωση της Παλμύρας, γράφει η ρωσική εφημερίδα ‘Κομσομόλσκαγια Πράβντα’.



Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι  η ρωσική πολεμική αεροπορία  υποστηρίζει το στρατό του Άσαντ.



Ο συριακός στρατός σήμερα κατάφερε προς το παρόν να απελευθερώσει την αρχαία ζώνη της πόλης, στην οποία περιλαμβάνονται τα ιστορικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ