Η Τουρκία κλείνει συμφωνία με Lockheed Martin για πυραυλική άμυνα




Μάρτιος 17, 2016.

Η διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας εξοπλισμών Lockheed Martin , η Μαρίλιν  Χάουσον,  ανακοίνωσε ότι επίκειται πυραυλική συμφωνία  του συστήματος MEADS με την Τουρκία.



Η ίδια τόνισε ότι, ήδη, το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται από τις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς υπάρχει ενδιαφέρον και από την Πολωνία, σε μια συνάντηση που είχε με το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.



Το σύστημα  θεωρείται αποτελεσματικό κατά των βαλλιστικών πυραύλων. Η Γερμανία, η Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να αντικαταστήσουν το σύστημα Patriot με το MEADS (Medium Extended Air Defense System)



Το νέο πυραυλικό συγκρότημα έχει εμβέλεια έως και 1.000 χιλιόμετρα και αντιμετωπίζει σε χαμηλό και υψηλό υψόμετρο πυραύλους τύπου Κρουζ, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και παρέχει προστασία από διάφορα τύποι αεροσκαφών (σταθερών ή περιστροφικών πτερυγίων).



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ