Τουρκικός στρατός και PKK – Συγκρούσεις και θάνατοι




Μάρτιος 14, 2016.

Ειδήσεις επί τροχάδην


 Παρουσιάζουμε εν τάχει συγκρούσεις τουρκικού στρατού και αυτονομιστών του PKK, όπως δημοσιεύονται στα ΜΜΕ της Τουρκίας στις 14 Μαρτίου 2016.


 Επιδρομή σε οικία στο Ντιγιαρμπακίρ


 Ο τουρκικός στρατός έκανε επιδρομή σε μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης σε σπίτι  στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ, όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν κέντρο συνεννόησης  Κούρδων αυτονομιστών. Σκοτώθηκε ένας αυτονομιστής.




Σειρά αντι-τρομοκρατικών επιχειρήσεων σε τρεις επαρχίες


 Δυνάμεις του τουρκικού στρατού οργάνωσαν σειρά επιχειρήσεων κατά των Κούρδων αυτονομιστών στις επαρχίες Ağrı, Siirt και  Erzurum. Δεν αναφέρονται θάνατοι ή τραυματισμοί.




2 μέλη του PKK σκοτώθηκαν στην Γιουξέκοβα


Στην πόλη Γιουξέκοβα της επαρχία Χακάρι ανακοινώθηκε ότι σε επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά θέσεων των αυτονομιστών σκοτώθηκαν 2 Κούρδοι αυτονομιστές.





Υπόγεια κρύπτη του PKK με όπλα


Στην περιοχή Resör Deresi του Σιρνάκ σε ελέγχους που έγιναν σε σπίτια  Κούρδων εντοπίστηκαν με αισθητήρες μετάλλου καταφύγιο που ήταν γεμάτο με μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών τα οποία κατασχέθηκαν.



Σκοτώθηκαν δύο αυτονομιστές στην Σουρ


Σε επιδρομή των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή Σουρ του Ντιγιαρμπακίρ κατά Κούρδων αυτονομιστών ξέσπασε σύγκρουση που κράτησε ώρες.
Σκοτώθηκαν δύο Κούρδοι αυτονομιστές, ο ένας από το στρατό και ο άλλος από Τούρκους πολιτοφύλακες.



Συνελήφθησαν δύο Κούρδισσες σε μεθοριακό σταθμό με Συρία


Στην προσπάθειά τους να διεισδύσουν  παράνομα στο τουρκικό έδαφος δύο γυναίκες από τη Συρία, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για γυναίκες κατασκόπους που ανήκουν στο συριακό κόμμα  PYD.



Συνελήφθησαν 15 ύποπτοι Κούρδοι στη Μαγνησία (Manisa)


Το αστυνομικό τμήμα της Μαγνησίας ανέφερε ότι συνέλαβε 15 άτομα τα οποία είναι ύποπτα για συνδέσεις τους με την οργάνωση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος  KCK και του Πατριωτικού Επαναστατικού Κινήματος Νεολαίας (YDG-H).




Αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ


Η τουρκική αεροπορία άρχισε αεροπορικές επιδρομές από χθες το βράδυ κατά στόχων των Κούρδων αυτονομιστών σε κρησφύγετά τους στο όρος Καντίλ του βόρειου Ιράκ.
--


 πηγή: İhlas Haber Ajans

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ