Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν κρησφύγετα του PKK σε Τουρκία και Ιράκ






Μάρτιος 23, 2016.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ, επιτέθηκαν σε καταυλισμούς και οπλοστάσια των  αυτονομιστών του Κουρδικού εργατικού  Κόμματος (PKK) στο βόρειο Ιράκ, αλλά και σε κουρδικές περιοχές στα νοτιοανατολικά της χώρας, κοντά στην πόλη Σεμπντινλί, γράφει αυστριακή εφημερίδα επικαλούμενη  τουρκική πηγή.


Σύμφωνα με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 26 Κούρδοι μαχητές.


Ο τουρκικός στρατός, συνεχίζει το δημοσίευμα- επιτίθεται εδώ και δέκα μήνες κατά των μελών του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, που αγωνίζεται για την αυτονομία των Κούρδων στο νοτιοανατολιτικό μέρος  της χώρας.



Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη σύγκρουση έχουν σκοτωθεί πάνω από 40 χιλιάδες άνθρωποι από το 1984, σημειώνεται.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ