Σωματέμποροι σκότωσαν για αντίποινα 12 Αιγύπτιους στη Λιβύη




Απρίλιος 28, 2016.

Τουλάχιστον 12 Αιγύπτιοι σκοτώθηκαν  στην πόλη Μπάνι Βαλίντ, στη δυτική Λιβύη, τις τελευταίες 24 ώρες,  από οικογένειες τοπικών διακινητών ανθρώπων, όπως ανέφερε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη.




Σύμφωνα με λιβυκές πηγές, τα θύματα δολοφονήθηκαν από τις οικογένειες τριών δουλεμπόρων, οι οποίοι σκοτώθηκαν  σε μάχη που ξέσπασε μεταξύ αυτών και 30 Αιγυπτίων μεταναστών.



Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, Αχμέντ Αμπού Ζεΐντ, δήλωσε ότι οι 12 από τα συνολικά 16 θύματα ήταν Αιγύπτιοι.



Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, καταδίκασε τη δολοφονία των 12 Αιγυπτίων και τριών Λίβυων πολιτών.



Εκατοντάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι εργάτες έχουν αναζητήσει απασχόληση στην πλούσια σε πετρέλαιο Λιβύη κατά τις πέντε τελευταίες δεκαετίες.



Πολλοί έχουν εγκαταλείψει τη Λιβύη μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στον απόηχο της επανάστασης του 2011 όπου ανατράπηκε ο Μουαμάρ Καντάφι με την επέμβαση του ΝΑΤΟ, σημειώνει η ‘Ahram online’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ