Βομβιστική επίθεση στο Ιράκ – 14 νεκροί, 25 τραυματίες





Απρίλιος 30, 2016.

Βαγδάτη.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο πυροδοτήθηκε σε χώρο προσέλευσης προσκυνητών σε προάστιο της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι και να τραυματισθούν τουλάχιστον 25 από την έκρηξη,  όπως δήλωσε  αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας και των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ.


Σύμφωνα με το πρακτορείο ‘Fokus’ που επικαλείται το AFP, το παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε σταθμεύσει σε δρόμο του νοτιοανατολικού προαστίου της Βαγδάτης Ναχράουαν, από όπου περνούσαν Σιίτες προσκυνητές που κατευθύνονταν προς το ναό του ιμάμη Μούσα Καντίμ, που γίνονταν ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις.

Δεν ανέλαβε κανείς την ευθύνη της επίθεσης, αλλά η τρομοκρατική τζιχαντιστική ομάδα  του ‘Ισλαμικού κράτους’ πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον της σιιτικής πλειοψηφίας στο Ιράκ, την οποία θεωρεί αιρετική .

Σημειώνεται ότι κατά το προσκύνημα του περασμένου έτους είχαν γίνει πάλι επιθέσεις  με απολογισμό 13 νεκρούς.
Σχετικό δημοσίευμα από το αραβικό 'radio sawa'
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ