Σινά: Επίθεση Ισλαμιστών- 3 αστυνομικοί νεκροί , 8 τραυματίσθηκαν




Απρίλιος 19, 2016.

Κάιρο.

Ισλαμιστές που δρούν στο Σινά εκτόξευσαν ρουκέτα σε ένα όχημα της αστυνομίας την Τρίτη στην πόλη του βόρειου Σινά, Σεΐχ Ζουβέιντ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρείς αστυνομικοί των κεντρικών δυνάμεων ασφαλείας και να τραυματισθούν άλλοι οκτώ, όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ‘Αχράμ’.




«Οι δυνάμεις ασφαλείας χτενίζουν όλη την περιοχή που έγινε το περιστατικό προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες, αναφέρει η υπουργική ανακοίνωση.



Καμία τρομοκρατική ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά οι αιγυπτιακές αρχές πιστεύουν ότι την επίθεση πραγματοποίησαν μέλη της ισλαμικής οργάνωσης  ‘Υποστηρικτές της Ιερουσαλήμ’, που είναι παράρτημα  του ‘ισλαμικού κράτους’ και δρα σε περιοχές του βόρειου Σινά.


Κατά τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες μέλη των σωμάτων ασφαλείας και τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί στην περιοχή αυτή της Αιγύπτου.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ