Συμφωνία 850 εκατ. ευρώ υπέγραψαν Ρωσία και Συρία για ανοικοδόμηση των υποδομών




Μία από τις συμφωνίες  προβλέπει την αποκατάσταση της παροχής  ηλεκτρικού ρεύματος στην κατεστραμμένη  Συρία


Απρίλιος 25, 2016.


Η Μόσχα και η Δαμασκός υπέγραψαν συμφωνία ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά την αποκατάσταση των υποδομών στη Συρία, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής, Ουάελ αλ Χαλίκ.




«Η ρωσική πλευρά συμφώνησε στην ιδέα της αποκατάστασης  των υποδομών,  στο πλαίσιο συμφωνιών, στις οποίες περιλαμβάνονται μία των 600 εκατομμυρίων ευρώ και μία των 250 εκατομμυρίων ευρώ», σημειώνει το Ria Novosti, όπως δημοσιεύει η ρωσική εφημερίδα  ‘Βίζγκλιαντ’.



Ο πρωθυπουργός της Συρίας είπε ότι «περισσότεροι από το 60% των ηλεκτρικών σταθμών δεν εργάζονται και χρειάζονται καύσιμα για να ξεκινήσει η λειτουργία τους».



«Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η Συρία έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, έχει καταφέρει να διατηρήσει τις υποδομές. Υπήρχε ένα δίκτυο που συνέδεε το βόρειο μέρος (Καμισλί) προς το νότο (Ντεράα). 
Η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας βασίζεται στα καύσιμα και το πετρέλαιο  έχει καταχραστεί από τους τρομοκράτες», είπε ο Χαλίκ.



Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Συρία χρειάζεται 35 χιλιάδες τόνους πετρελαίου ημερησίως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.


«Σήμερα ξεπερνούμε αυτήν την ποσότητα, ώστε να χρησιμοποιήσουμε 24 ώρες την ημέρα επί ένα μήνα, οπότε η διαδικασία αυτή δεν διακόπτεται», είπε.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ