Σλαβική Διασπορά Σκοπιανών: «Διάβημα στην Αθήνα γιατί εμποδίζει την είσοδο των ‘Μακεδόνων’ στην Ελλάδα»




Απρίλιος 1, 2016.

Το ‘Παγκόσμιο Σλαβικό Συνέδριο’ (ΠΣΣ) διαμαρτύρεται έντονα κατά της κυβέρνησης της Αθήνας, η οποία συνεχώς παρεμποδίζει σοβαρά την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών των Σκοπίων στην Ελλάδα με τη δικαιολογία ότι «απειλείται η εθνική ασφάλεια», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.




Έτσι, η Ελλάδα – συνεχίζει το κείμενο- παραβιάζει τα άρθρα 8, 9 και 10 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας που υπεγράφη στις 13 Σεπτεμβρίου 1995, διότι επιβάλει φραγμό στην κίνηση των πολιτών σλαβικής καταγωγής ( «Μακεδόνων» στο πρωτότυπο),  μεταξύ των εδαφών των δύο χωρών.



Η ΠΣΣ πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο η Αθήνα πραγματοποιεί κατάφωρη παραβίαση των αρχών της δημοκρατίας των θεμελιωδών ελευθεριών, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας και του κράτους δικαίου, σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τη διεθνή σύμβαση για την εξάλειψη όλων των μορφών φυλετικών διακρίσεων, τη σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού κ.ο.κ.



Παράλληλα το ΠΣΣ αναφέρει ότι η Αθήνα εμποδίζει την είσοδο πολιτιστικών συλλόγων και καλλιτεχνών από τα Σκόπια και τη συμμετοχή τους σε πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις και προγράμματα στην Ελλάδα.



Το ΠΣΣ κάνει έκκληση προς τον υπουργό Εξωτερικών, την κυβέρνηση και τον πρόεδρο να λάβουν τα κατάλληλα αμοιβαία μέτρα κατά της κυβέρνησης της Αθήνας, να ενημερώσει την ΕΕ και τα Ηνωμένα Έθνη για την προστασία των  δικαιωμάτων των «Μακεδόνων», τους οποίους οι ελληνικές αρχές εμποδίζουν την είσοδο με τη δικαιολογία ότι είναι «επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια» παραβιάζοντας την Ενδιάμεση Συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ