Σλάβοι Σκοπίων της Διασποράς ζητούν απομάκρυνση του Αμερικανού πρέσβη




Απρίλιος 19, 2016.

Η σλαβική κοινότητα των Σκοπιανών στο Νιου Τζέρσεϊ , στις Ηνωμένες Πολιτείες,  ζητά την απομάκρυνση του νυν πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι «λόγω των ενεργειών του που συνεχίζει κατά παράβαση των διεθνών συμβάσεων και διπλωματικών κανόνων, ασχολούμενος με εχθρική δραστηριότητα εναντίον των Σκοπίων».



Η κοινότητα αυτή που είναι μέλος της ‘Παγκόσμιας Σλαβικής Διασποράς’ των Σκοπιανών με αναφορά της προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «καταγγέλλει ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ, Jess Baily, είναι ‘persona non grata’ στα Σκόπια.



Στην αναφορά των Σκοπιανών της Αμερικής,  που απευθύνεται «στην κυβέρνηση Ομπάμα, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξ ονόματος των πολιτών των Σκοπίων που ζουν στις ΗΠΑ, κατηγορούν  τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια για παρεμβάσεις τους στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, ιδιαίτερα στην προώθηση δραστηριοτήτων που θα αποσταθεροποιήσουν τη χώρα με την εμμονή του για αλλαγή της νόμιμης κυβέρνησης, που είναι δημοκρατικά εκλεγμένη σε ένα κυρίαρχο κράτος».



Επίσης η ομάδα της σλαβικής κοινότητας του Νιου Τζέρσεϊ καλεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ να σταματήσει η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη των δήθεν Μη κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως και το Ίδρυμα του Σόρος, που ελπίζουν σε εθνοτικές πιέσεις και άλλες εντάσεις και ότι «συμμετέχουν σε πράξεις βίας και βανδαλισμού που χρησιμεύουν ως μέσα πολιτικής πίεσης για την πολιτική της χώρας».


Η σλαβική οργάνωση ζητά να σταματήσει η αναφορά  για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη χώρα και οποιαδήποτε κυρώσεις για αυτό.



«Οι ενέργειες του πρέσβη Μπέιλι, σε τελική ανάλυση επιδιώκουν την αλλαγή του ονόματος  της χώρας μας ως «Μακεδονία», για να γίνει δεκτή  στο ΝΑΤΟ και πρέπει να γνωρίζει τόσο αυτός όσο και άλλοι ότι οι «μακεδόνες» είναι ένα κυρίαρχο έθνος που αντιστέκεται σε τέτοιες προσπάθειες με κάθε μέσο και κάθε τρόπο», αναφέρει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ