Τα τουρκικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Φραγκίσκου και Βαρθολομαίου στη Λέσβο





 φωτο από το πρακτορείο Dogan


Απρίλιος 16, 2016.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά για τη σημερινή παρουσία των επικεφαλής των δύο Εκκλησιών και του Έλληνα πρωθυπουργού  στη Λέσβο.


«Ο πνευματικός ηγέτης των Καθολικών  Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καθώς και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκαν μεταξύ των χιλιάδων προσφύγων που προσπάθησαν να φύγουν από τον πόλεμο και τις εσωτερικές διαμάχες που γνώρισαν στις χώρες τους και κατέφυγαν στο νησί της Λέσβου.




Οι τρεις ηγέτες- συνεχίζει το δημοσίευμα του πρακτορείου Dogan,  επισκέφθηκαν ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα προσφύγων στο νησί, στη Μόρια και στη συνέχεια προέβησαν σε δηλώσεις, αφήνοντας ένα στεφάνι στη θάλασσα, προσευχόμενοι για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου».



Αξιοσημείωτο του δημοσιεύματος είναι ενώ κάνει εκτενή αναφορά για την επίσκεψη, όπως : « και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ήταν επίσης παρών στην επίσκεψη στο προσφυγικό στρατόπεδο», δεν γίνεται καμία μνεία για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ