Ρωσία: Έλεγχος ύποπτων ειδήσεων και δραστηριοτήτων ΜΚΟ




Απρίλιος 18, 2016.

Ο Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Ερευνών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Μπαστρίκιν δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχει  μεγαλύτερος έλεγχος επί των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των δραστηριοτήτων των ΜΚΟ.



Ο Μπαστρίκιν πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να λάβει υπόψη της  το κινεζικό μοντέλο για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του εξτρεμισμού και τις προσπάθειες της Δύσης να την αποσταθεροποιήσουν.


Ο διευθυντής της Επιτροπής Ρωσικής Έρευνας, πρότεινε να θεωρούνται  ποινικό αδίκημα οι προσπάθειες  παραποίησης της ιστορίας της Ρωσίας, και τιμωρία σε εκείνους που δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Μαρτίου 2014, όταν η Κριμαία ψήφισε για ένταξή της στη Ρωσική Ομοσπονδία.


«Είναι καιρός να τεθεί ένα καλό εμπόδιο στην παραπληροφόρηση της Δύσης», είπε ο Μπαστρίκιν  σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Βλαστ» [«Власт»- «Ισχύς»] και κατηγόρησε την Ουάσιγκτον  και τους συμμάχους της για την προσπάθεια διάδοσης του εξτρεμισμού στη Ρωσία.


Ο ίδιος προτείνει να γίνονται λεπτομερείς επιθεωρήσεις σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται  σε θρησκευτικό, εθνοτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο καθώς και οργανώσεις νεολαίας που είναι ύποπτες για εξτρεμιστικές δραστηριότητες.


Στη συνέντευξή του είπε ότι οι ρωσικές αρχές ας πάρουν το παράδειγμα της Κίνας, που απαγόρευσε από τον Μάρτιο τις ξένες εταιρείες να διαφημίζουν στο κινεζικό διαδίκτυο για να αποθαρρύνουν τη δυτική επιρροή στη χώρα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ