Ειδικές δυνάμεις Αμερικανών και Ρώσων ‘χτενίζουν’ τη Συρία




Απρίλιος 2, 2016.

Ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, δήλωσε το Σάββατο, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτίθεται να αυξήσει τον αριθμό των ειδικών δυνάμεων που υπάρχουν στη Συρία, που σήμερα είναι περίπου 50 στρατιωτικοί.




Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικοί που θα μεταβούν στη Συρία θα ενισχύσουν το έργο των ήδη υπαρχόντων από το περασμένο φθινόπωρο.



Σημειώνεται ότι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί βρίσκονται στη βορειοανατολική Συρία,  δεν συμμετέχουν σε αποστολές κατά του Ντάες, αλλά σκοπός τους είναι  η παροχή στρατιωτικών συμβουλών στις διάφορες ομάδες που πολεμούν τους ισλαμιστές εξτρεμιστές, παρότι βρίσκονται πολύ κοντά στη ζώνες μαχών,  σημειώνει το δημοσίευμα.



Σύμφωνα με την αραβική πηγή,  οι Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν ένα  ακόμη  κύριο έργο: τον προσδιορισμό στόχων για τα αεροσκάφη του συνασπισμού κατά τις επιχειρήσεις των βομβαρδισμών (δίνουν ακριβείς συντεταγμένες των στόχων που είναι για καταστροφή  στους πιλότους).


Ο επικεφαλής των Μεικτών Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Joe Dunford,  ανακοίνωσε ότι οι Λευκός Οίκος και το Υπουργείο Άμυνας συζητούν το ενδεχόμενο ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ  και στο Ιράκ. Σήμερα οι αμερικανικές δυνάμεις ανέρχονται σε 3.900 στρατιώτες.



Από την πλευρά της,  η Ρωσία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι στη Συρία έχουν  αναπτυχθεί ειδικές δυνάμεις. Στην ανακοίνωση αυτή σημειώνεται ότι σκοπός τους είναι ο προσδιορισμός των στόχων για την ακρίβεια των επιθέσεων των ρωσικών αεροσκαφών.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ