Πρωθυπουργός Σερβίας: Η "ουκρανοποίηση" των Σκοπίων δεν συμφέρει σε κανέναν




Απρίλιος 17, 2016.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αντέδρασε στα γεγονότα που διαδραματίζονται στα Σκόπια, με τις συνεχείς διαδηλώσεις κατά του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE  και του προέδρου της χώρας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, τονίζοντας ότι όλη η περιοχή των δυτικών Βαλκανίων έχει τεθεί σε κατάσταση κινδύνου.




Ο Βούτσιτς  είπε ότι μια περίπτωση «ουκρανοποίησης’ των Σκοπίων δεν συμφέρει σε κανέναν.


«Οι συγκρούσεις, οι αναταραχές και η αστάθεια απειλούν όλη την περιοχή. Εμείς στη Σερβία εργαζόμαστε για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας», είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η τεταμένη κατάσταση στη γειτονική χώρα πρέπει  να ομαλοποιηθεί γρήγορα.



Το δημοσίευμα επισημαίνει οι βίαιες διαδηλώσεις στα Σκόπια, άρχισαν μετά την απόφαση του προέδρου Ιβάνοφ να χορηγήσει αμνηστία σε όλους τους πολιτικούς που βρίσκονται υπό διερεύνηση ή σε δικαστική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με το σκάνδαλο των υποκλοπών που σχετικό υλικό δημοσιεύθηκε το περασμένο έτος.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ