Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί ερήμωσαν περιοχές στο Β. Ιράκ




Απρίλιος 11, 2016.


Οι αεροπορικές επιδρομές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Βόρειο Ιράκ έχουν καταστρέψει δεκάδες χωριά στα οποία ζουν Κούρδοι άμαχοι.



Πολλά χωριά εγκαταλείφθηκαν από τους κατοίκους τους, εξαιτίας των συχνών τυφλών βομβαρδισμών των τουρκικών αεροσκαφών, που απογειώνονται από το τουρκικό έδαφος.


Αντί να προξενήσουν βλάβη  σε βάσεις και σημεία αναφοράς του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK),  οι Τούρκοι πιλότοι βομβαρδίζουν τους άμαχους σε κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ, σημειώνει ρώσικο  δημοσίευμα επικαλούμενο το ‘Associated Press’.



Στην επαρχία ‘Μπάρβαρι’ στην επαρχία Ντοχούκ του ιρακινού Κουρδιστάν,  το ένα τρίτο από τα 76 χωριά έχει ερημωθεί τελείως.



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι εκατοντάδες κάτοικοι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα χωριά τους και προσέρχονται ως πρόσφυγες στις μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής.


Το πρακτορείο ‘AP’ αναφέρει ότι  οι τοπικές αρχές δυσκολεύονται να δώσουν συγκεκριμένο αριθμό κατοίκων που εγκατέλειψαν τις περιουσίες τους, αλλά η ερημοποίηση της περιοχής δηλώνει  ότι γίνεται μαζική έξοδος του πληθυσμού.
--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ