Οι Τζιχαντιστές κατέρριψαν αεροσκάφος της Συρίας κοντά στη Δαμασκό




Απρίλιος 12, 2016.

Τζιχαντιστές του Ντάες κατέρριψαν αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας, κοντά στη Δαμασκό.




Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  χθες το απόγευμα, οι τρομοκράτες του Ντάες (ISIS) με τη βοήθεια  φορητών συστημάτων αεράμυνας (Manpads) κατέρριψαν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας.



Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο πιλότοι κατάφεραν να εκτιναχθούν και να προσγειωθούν σε περιοχή που ελέγχεται από  το συριακό στρατό.



Στην ίδια περιοχή, όπως σημειώνεται η τρομοκρατική ομάδα «Τζάις αλ Ισλάμ» και το ‘Ντάες’ βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους για το ποιος θα καταλάβει την πόλη Ντουμέιρ.



Πρόσφατα, οι τρομοκράτες της ομάδας ‘ Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’  κατέρριψαν ακόμη ένα συριακό αεροσκάφος,  και ο πιλότος που κατάφερε να εκτιναχθεί αιχμαλωτίστηκε  και δολοφονήθηκε  κατόπιν από τους εξτρεμιστές.



Το τελευταίο διάστημα οι τζιχαντιστές προσπαθούν  με συνεχείς επιθέσεις να ελέγξουν την αεροπορική βάση Ντουμέιρ που βρίσκεται κοντά  στο εργοστάσιο τσιμέντου ‘Μπάντια’, από το οποίο πρόσφατα αιχμαλώτισαν τους 300 εργαζόμενους.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ