Ναγκόρνο Καραμπάχ: Δεκάδες στρατιώτες νεκροί και τραυματίες





Απρίλιος 4, 2016.

Κατά τη διάρκεια των μαχών των τελευταίων τεσσάρων ημερών, η αρμενική πλευρά έχει 20 νεκρούς,  ενώ 26 δεν έχουν δώσει σημεία ζωής και υπάρχουν 72 τραυματίες. 




Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας του Ναγκόρνο Καραμπάχ, συνταγματάρχης Βίκτορ Αρουσταμιάν κατά τη συνάντηση του με δημοσιογράφους στην Στεπανάκερτ.



Σύμφωνα με τον ανταποκριτή των ‘αρμενικών νέων’, ο συνταγματάρχης ανέφερε και το θάνατο ενός παιδιού και τριών ενηλίκων αμάχων.



Ο ίδιος τόνισε ότι  το Αζερμπαϊτζάν είχε μεγάλες απώλειες που τις υπολογίζει σε 300 στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες.



Σε δημοσιεύματα που γράφουν ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ελέγχει περιοχές τις οποίες κατέλαβε, απάντησε ότι « κανένας οικισμός δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν. Σε περιοχές που ο εχθρός είχε εισβάλει σε βάθος 200-300 μέτρων δεν υπάρχει κανένας οικισμός. Αυτό σημαίνει ότι καμία περιοχή δεν ελέγχεται από τον εχθρό».



«Σήμερα 4 Απριλίου, ο εχθρός χρησιμοποίησε όπλα για πρώτη φορά. Όπως είναι το ρωσικό  TOS-1 (‘Solntsepyok’), αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Επίσης το Αζερμπαϊτζάν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το «καμικάζι» drone, αλλά η αεράμυνά μας κατάφερε να το καταστρέψει», δήλωσε.



Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η αρμενική πλευρά είχε απώλεια επτά αρμάτων μάχης, ενώ το Αζερμπαϊτζάν έχασε 18 άρματα μάχης, 3 θωρακισμένα οχήματα μάχης,  και  περίπου 6  μη επανδρωμένα αεροσκάφη.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ