Σκόπια: Χιλιάδες Αλβανοί διαμαρτύρονται μπροστά από το Κοινοβούλιο (βίντεο)




Απρίλιος 22, 2016.

Σκόπια.

Χιλιάδες Αλβανοί πήραν μέρος  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από βετεράνους του UCK, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τα αλβανικά κόμματα  NDP και  μεταρρυθμιστές του κινήματος  του DPA. Οι διαδηλωτές κρατούσαν αλβανικές σημαίες, αλλά και αμερικανικές.




Σύμφωνα με το δημοσίευμα του A1on οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Εγκληματίες του VMRO», «Δολοφόνοι» και «UCK» και άλλα υπέρ της «Ιλλυρίδας».



Βασικό τους αίτημα ήταν η ισότητα έναντι των Σλάβων, βάσει του Συντάγματος και των νόμων της χώρας.


Η αστυνομία είχε κλείσει σχεδόν κάθε πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο της πόλης  και τα κεντρικά της σημεία.



Το συλλαλητήριο έγινε μπροστά από το Κοινοβούλιο.

Ένας από τους διοργανωτές της σημερινής διαμαρτυρίας, ο Ζιγιάντιν Σέλα, δήλωσε ότι η διαμαρτυρία των Αλβανών δεν σχετίζεται με τις διαμαρτυρίες που γίνονται στα Σκόπια  για την αλλαγή της πολιτικής κατάστασης, αλλά για την πραγματική δημοκρατία που θα δώσει ελευθερία στους Αλβανούς της χώρας.


«Βρισκόμαστε εδώ γιατί η χώρα είναι και των Αλβανών. Η διαμαρτυρία μας  είναι για την κατάσταση των Αλβανών. Υποστηρίζουμε το έργο της Ειδικού Εισαγγελέα. Ζητάμε υπευθυνότητα από όλους για να μην βλαφθεί η χώρα και ο λαός της», είπε  ο Σέλα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ