Νέος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Σκοπίων




Απρίλιος 26, 2016.
Σκόπια.
 Εκπρόσωποι της Ελλάδας συζήτησαν, στα Σκόπια τη Δευτέρα,  με εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών του νοτιοσλαβικού κράτους,  για τα μέτρα οικοδόμησης  εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.


Σύμφωνα με το Maxfax,  οι συνομιλίες των δύο πλευρών έγιναν στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών στις 24 Ιουνίου του περασμένου έτους από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκολα Ποπόσκι και Νίκου Κοτζιά.



«Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων και ο διμερής διάλογος σε θέματα που σχετίζονται με τις υποδομές, την ενέργεια, τη μετανάστευση, τη συνεργασία στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασία και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την οικονομία, την υγεία, τον πολιτισμό, τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση και την προστασία των πολιτών» σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Σκοπίων.
Αναμένεται ότι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών για τα μέτρα εμπιστοσύνης να συνεχισθούν τον Ιούνιο στην Αθήνα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ