Βιτάλι Τσούρκιν: Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στο Ισλαμικό κράτος




Απρίλιος 1, 2016.

Σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, αναφέρει ότι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στους τρομοκράτες του Ισλαμικού κράτους είναι η Τουρκία.



Ο Τσούρκιν, αναφέρει ότι η Μόσχα έχει υποβάλει προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, πληροφορίες και στοιχεία,  σχετικά με το παράνομο εμπόριο όπλων  μεταξύ Τουρκίας και τρομοκρατών του Ντάες.


«Τις παραδόσεις των όπλων στους τρομοκράτες επιβλέπει η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ)», γράφει ο Τσούρκιν στην επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων προς τους τρομοκράτες του Ντάες και ότι συνεπικουρούν προς αυτό και μη κυβερνητικές οργανώσεις που βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, γράφει η Telegraph.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ