Στην Αυστρία επιτέθηκαν σε θεατρική παράσταση για τους πρόσφυγες




Απρίλιος 16, 2016.

«Μέλη μιας πολιτικής ομάδας στην αυστριακή πρωτεύουσα εισέβαλε σε θεατρική παράσταση προσφύγων και επιτέθηκε σε καλλιτέχνες,  πετώντας τεχνικό αίμα  μοιράζοντας  φυλλάδια στους θεατές που έγραφαν «ο πολυπολιτισμός  είναι θάνατος»,  σημειώνει αραβικό δημοσίευμα που επικαλείται το Ρόιτερ.




Η επίθεση στους πρόσφυγες έγινε αργά την Πέμπτη καθώς το δεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, προεκλογικά έχει στραφεί κατά της μετανάστευσης και υπερτερεί του κυβερνώντος κεντρώου κόμματος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν αργότερα αυτόν το μήνα.



Όταν έφθασε η αστυνομία στο θέατρο, γύρω στα 30 μέλη της δεξιάς ομάδας «Identitaere» είχαν εμπλακεί σε φιλονικία με τους θεατές οι οποίοι φώναζαν «έξω οι Ναζί». Η αστυνομία ανέφερε ότι οκτώ άτομα έκαναν μήνυση κατά μελών της οργάνωσης «Identitaere».



Εκπρόσωπος της ομάδας αυτής, αργότερα στο Facebook έγραψε ότι η ομάδα αποστασιοποιείται από τους νεοναζιστές και δεν ήθελε να επιτεθεί στους φορείς ούτε φυσικά στους θεατές.



Ο ίδιος έγραψε ότι εκείνοι που υποστηρίζουν την πολυπολιτιστικότητα «στην πράξη μισούν την πατρίδα μας».



Το έργο στο θέατρο ήταν του Elfriede Jelinek, που κέρδισε το Νόμπελ λογοτεχνίας το 2004. Το έργο γράφηκε το 2013 για να τονίσει τη δεινή κατάσταση των προσφύγων στην Ευρώπη, γράφει το δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ