Σκόπια- Ελλάδα: «Διπλωματική πίεση για τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου»




Απρίλιος 4, 2016.

Αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων αναφέρει στην ίδρυση Οργάνου «Διπλωματικής Πίεσης»,  που σκοπό έχει  την επιβολή των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου απονομής Δικαιοσύνης της Χάγης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης, Roni Abraham.




Ερωτηθείς πως βλέπει την υπόθεση της FYROM με την Ελλάδα, μετά την απόφαση  του Δικαστηρίου για παραβίασης της ενδιάμεσης συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι, ο πρόεδρος τόνισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη, αναμένουν την εφαρμογή όλων των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.



«Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες δικαστικές αποφάσεις εφαρμόζονται αυθόρμητα μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.



»Μερικές φορές, ορισμένες χώρες για οποιαδήποτε λόγους καθυστερούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων», είπε ο Αβραάμ (Abraham).



Ο ίδιος θα προσθέσει ότι :


«Σε γενικές γραμμές, οι διπλωματικές πιέσεις που ασκούνται  από την απόφαση  του Δικαστηρίου, οδηγούν στο κράτος να εφαρμόσει την απόφαση του Δικαστηρίου».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ