Η Ζαχάροβα κατηγόρησε τον Ερντογάν για υποκίνηση στη σύγκρουση του Καραμπάχ




Απρίλιος 6, 2016.

 Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, ανέφερε ότι  ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όχι μόνο τροφοδότησε τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά με τις παρεμβάσεις του έχει επιδεινώσει την κατάσταση.




  Η  Ζαχάροβα στο προφίλ στο Facebook αναφερόμενη  στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ αναφέρθηκε στον Ερντογάν.



«Ενώ ο Ερντογάν κάνει δηλώσεις που όχι μόνο προσπαθεί με αυτές να ανάψει τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ, αλλά σε γενικές γραμμές προσπαθεί να υπονομεύσει την κατάσταση στην περιοχή, ισχυριζόμενος ότι η Ρωσία συμμετέχει στη σύγκρουση».




Στο μεταξύ ο επικεφαλής του Αζερμπαϊτζάν, αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου της Ρωσίας στη κατάπαυση του πυρός.



«Η Ρωσική Ομοσπονδία για άλλη μια φορά πήρε πρωτοβουλία και υποστηρίζει  την κατάπαυση του πυρός  την οποία και εμείς υποστηρίζουμε», είπε ο Αλίεφ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ