Σκόπια: Η «έγχρωμη επανάσταση» συνεχίζεται και σήμερα σε όλη τη χώρα




Απρίλιος 22, 2016.

Ως «έγχρωμη επανάσταση» [Шарената револуција] καθορίζονται οι συνεχείς διαμαρτυρίες στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων,  αφού οι διαμαρτυρόμενοι βάφουν  όλα τα μνημεία  που ανέγειρε το κόμμα VMRO-DPMNE στο κέντρο της πρωτεύουσας  με χρώματα.



Σήμερα, γράφει το PlusInfo, στις 18 το απόγευμα η κίνηση της κοινωνίας των πολιτών «Διαμαρτυρία» ανακοίνωσε νέα κινητοποίηση που θα ξεκινήσει μπροστά πό το Γραφείο της Ειδικού Εισαγγελέως.


«Εμείς οι συμπολίτες που μαχόμαστε για τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, βγαίνουμε στους δρόμους της χώρας στο όνομα της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας. Λέμε ότι οι εκλογές  με αυτές τις συνθήκες που επικρατούν είναι απαράδεκτες», σημειώνεται στη σελίδα του κινήματος στο Facebook.



Σήμερα, θα βγουν οι πολίτες στους δρόμους των πόλεων: Κουμάνοβο, Κότσανι, Βέλες και Καβαντάρτσι και έχουν προγραμματισθεί διαδηλώσεις στις πόλεις Πρίλεπ,Οχρίδα και Στρώμνιτσα.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ