Σουηδία: Παραιτήθηκε υπουργός τουρκικής καταγωγής για σχέσεις του με Τούρκους εξτρεμιστές




Απρίλιος 18, 2016.

Στοκχόλμη.

Ο Μεχμέτ Καπλάν, υπουργός για τη στέγαση, την αστική ανάπτυξη και την πληροφορική υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, λόγω δημοσιευμάτων για τις επαφές του με Ισλαμιστές και Τούρκους ακροδεξιούς.




Ο  44χρονος Καπλάν είναι μέλος του Κόμματος των Πρασίνων και πρώην εκπρόσωπος του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Σουηδίας. 

Κατά την παραίτησή του, σήμερα,  δήλωσε ότι δεν έκανε τίποτε λάθος, αλλά παραιτήθηκε λόγω της κριτικής εναντίον του που τον εμποδίζει να διεκπεραιώσει την εργασία του.



Στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στις επικρίσεις δήλωσε : «Ξέρω ποιος είμαι και τι έκανα», δίχως να μπορεί να πει περισσότερα αφού τα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες  του σε εκδηλώσεις εξτρεμιστικών τουρκικών οργανώσεων και μάλιστα μία με τον επικεφαλής της ακροδεξιάς ομάδας των Γκρίζων Λύκων στη Στοκχόλμη. 


Ο ίδιος προέβη σε δηλώσεις  ταυτιζόμενος με αυτές του προέδρου της Τουρκίας, ότι η μεταχείριση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ,  είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο οι Ναζί μεταχειρίστηκαν τους Εβραίους.



Ο Καπλάν εισήλθε στην κυβέρνηση από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Στίβεν Λέουβεν που σχημάτισε συνασπισμό με τους Πράσινους τον Αύγουστο του 2014.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ