Γαμπρός του Ερντογάν ‘αλωνίζει’ στο Κοσσυφοπέδιο


«ΕισβολήΤούρκων στο Κοσσυφοπέδιο», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα




Απρίλιος 26, 2016.

Τουρκικές εταιρείες  που είναι προσκείμενες στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  κάθε μέρα και περισσότερο λαμβάνουν τον έλεγχο της εύθραυστης οικονομίας του Κοσσυφοπεδίου.




Μέσα από μια πλήρως διαφανή διαδικασία, η τουρκική κοινοπραξία, «Çalik & Limak» έναντι μιας γελοίας τιμής έχει λάβει στην κατοχή της τη διαχείριση του Οργανισμού Ενέργειας του Κοσσυφοπεδίου ( ΚΕΚ), γράφει η αλβανική ‘mapo’.



Από τη σύμβαση αυτή μέχρι τώρα κανείς δεν έχει δει τις λεπτομέρειες. Οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τι πουλήθηκε στους Τούρκους με αυτήν τη γελοία τιμή.



Το ίδιο είχε συμβεί  πρόσφατα και και την παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου της Πρίστινα «Adem Jashari», στην τουρκική εταιρεία «Limak».



Οι ισχυροί πολιτικοί δεσμοί του προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν, με τον πρώην πρωθυπουργό και νυν πρόεδρο, Χασίμ Θάτσι, οι τουρκικές επιχειρήσεις έχουν σχεδόν την πρωτοκαθεδρία και αποτελούν τους μεγαλύτερους επενδυτές του Κοσσυφοπεδίου, αφήνοντας κατά μέρος αυτών των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών.



Η επέκταση της τουρκικής επιρροής στο Κοσσυφοπέδιο σε πολλούς τομείς,  μια πραγματικότητα που αναγνώρισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νούμαν Κουρτουλμούς κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου, Κάντρι Βεσέλι.



Ο νούμερο δύο άνθρωπος στην κυβέρνηση της Τουρκίας, δήλωσε ανοιχτά ότι η χώρα του είναι στενά συνδεδεμένη με το Κοσσυφοπέδιο, το αποκάλεσε, μάλιστα ‘ισλαμικό κράτος’-  (shtet islamik).



Ενώ στην τουρκική ατζέντα είναι η εδραιωση της επιρροής της Τουρκίας  στο Κοσσυφοπέδιο,  οι βασικοί τομείς που αποτελούν τα περιουσιακά στοιχεία του Κοσσυφοπεδίου, δίνονται στην εταιρεία, στην οποία πλειοψηφεί το ποσοστό του γαμπρού του σημερινού προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν., γράφει το ‘mapo’, επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας του Κοσσυφοπεδίου «Zëri».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ