Κοσσυφοπέδιο: Άγνωστοι έριξαν βόμβα σε αίθουσα πριν μιλήσει εκεί ο πρωθυπουργός της Σερβίας




Απρίλιος 4, 2016.


Άγνωστα άτομα έριξαν βόμβα σε αίθουσα του Κοσσυφοπεδίου, πριν την ομιλία του πρωθυπουργού της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, δήλωσαν αξιωματούχοι της Πρίστινας την Κυριακή.



Ο επικεφαλής της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο, Μάρκο Ντιούριτς, χαρακτήρισε την επίθεση ως «τρομοκρατική πράξη». Είχε προγραμματισθεί ομιλία σε κτήριο όπου ο Σέρβος πρωθυπουργός θα μιλούσε σε πολίτες του Κοσσυφοπεδίου.



Στο κτήριο έριξαν  βόμβα και στη συνέχεια «ομάδα άγνωστων ατόμων» προέβη σε ριπή κατά του κτηρίου με αυτόματα όπλα.



Ο Μάρκο Ντιούριτς είπε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τρομοκρατική πράξη που επιδιώκει τον εκφοβισμό, όπως είπε στη σερβική ραδιο-τηλεόραση.



Σύμφωνα με την αστυνομία της Πρίστινας, κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο κτήριο, δεν τραυματίστηκε κανείς από τους πάνω από δέκα ανθρώπους που βρίσκονταν σε αυτό.
Έχει αρχίσει έρευνα για το συμβάν.
Σύμφωνα με τον Ντιούριτς, την προηγουμένη,  στο Κοσσυφοπέδιο είχε εξαρθρωθεί συμμορία που σχεδίαζε επίθεση κατά ανώτερων αξιωματούχων της Σερβίας. Στην κατοχή της ομάδας βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ