Πρόεδρος Αρμενίας: «Υπήρξαν πολλά θύματα στο Καραμπάχ»




Απρίλιος 2, 2016.

«Η σύγκρουση αυτή είναι η μεγαλύτερη από την εκεχειρία» είπε ο πρόεδρος της Αρμενίας, αναφερόμενος στη στρατιωτική σύγκρουση που ξέσπασε στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

«Από την αποκατάσταση της εκεχειρίας το 1994,  οι σημερινές συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ήταν οι μεγαλύτερες που καταγράφηκαν.Από τις αρμενικές ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της μάχης (με τους  Αζέρους) σκοτώθηκαν 18 Αρμένιοι στρατιώτες και άλλοι 35 τραυματίσθηκαν», είπε ο Αρμένης πρόεδρος, Σερζ Σαργκσιάν, όπως δημοσιεύει το Ίντερφαξ.



«Ωστόσο, πρόσθεσε, χάρη στις έγκαιρες ενέργειες της αρμενικής πλευράς, η κατάσταση στη ζώνη των συγκρούσεων τέθηκε υπό έλεγχο».



Ο Αρμένιος ηγέτης είπε ότι είναι άγνωστο τι μπορεί να προκάλεσε αυτά τα γεγονότα διότι στη γραμμή επαφής υπάρχει ακόμη ένταση.



Νωρίτερα, είχε αναφερθεί ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν είχαν καταλάβει ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής το Άγκντερε και έφθασαν πολύ κοντά στο στρατηγικό ύψωμα Κετσά-τεπε.



Η Αρμενία, σημειώνει το δημοσίευμα, έκανε μερική επιστράτευση για την αντιμετώπιση της πρόκλησης των Αζέρων. Η Ένωση Αρμένιων Εθελοντών κάνει έκκληση στα μέλη του να έρθουν στα περιφερειακά γραφεία για να μεταβούν στην εμπόλεμη περιοχή, εάν θεωρηθεί απαραίτητο- όπως σημειώνεται.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ