Επίτροπος ΕΕ: Όχι σε ‘γκέτο’ μεταναστών




Απρίλιος 5, 2016.

«Οι μετανάστες ήρθαν στην Ευρώπη για να μείνουν. Προτεραιότητα για την Ευρώπη είναι η διευθέτηση των 10 χιλιάδων ασυνόδευτων παιδιών», δήλωσε η επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ Κορίνα Κρέτσου  (Corina Crețu) κατά την έναρξη της συζήτησης στις Βρυξέλλες σχετικά με την ένταξη των προσφύγων με χρήματα από τα ταμεία της ΕΕ.




Όχι σε παράλληλες κοινωνίες



«Κανείς από εμάς δεν είναι πρόθυμος να επιτρέψει την εμφάνιση παράλληλων κοινωνιών (γκέτο) των μεταναστών στις πόλεις μας.


Αντίθετα, περιμένουμε όλοι οι άνθρωποι να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων. Η μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω της αποτελεσματικής ενσωμάτωσης των μεταναστών».



 Η ίδια θα τονίσει ότι για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιφερειακή πολιτική της προγραμματίζει την παροχή 15 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της πολιτικής για τη συνοχή και το ποσό αυτό θα διαχειρίζεται άμεσα από τις τοπικές αρχές. Προτεραιότητα  δίνονται σε προγράμματα στέγασης, εκπαίδευσης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.



Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν οι δήμαρχοι επτά ευρωπαϊκών πόλεων – Αθήνα, Άμστερνταμ,Βαρκελώνη, Βερολίνο, Γάνδη, Λειψία και Παρίσι.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ