Γερμανία: Εκατοντάδες συλλήψεις αριστερών σε συγκέντρωση της «Εναλλακτικής»




Απρίλιος 30, 2016.

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε περίπου 400 διαδηλωτές της αριστεράς που προσπαθούσαν να αποτρέψουν τους ανθρώπους να εισέλθουν στο συνέδριο δεξιού  κόμματος στη Στουτγάρδη.

Περίπου 1000 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση να κρατήσουν σε απόσταση τις δύο πλευρές, καθώς οι διαδηλωτές έκλεισαν τους δρόμους, έκαψαν λάστιχα και πέταξαν κροτίδες.



Το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (γνωστό ως AfD) αναμένεται να αλλάξει τον προσανατολισμό του και να στραφεί ανοιχτά ως αντι-ισλαμικό κόμμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.



Το AfD επιδιώκει την απαγόρευση της μπούρκας και την απαγόρευση των μιναρέδων στη Γερμανία.



Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε αξιωματικούς και έριξαν πυροτεχνήματα προς την κατεύθυνσή τους.



Οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, σπρέι πιπεριού και κανόνια νερού για να κρατήσουν τους διαδηλωτές μακριά από το συνέδριο.



Παρά τις σφοδρές διαμαρτυρίες το συνέδριο ξεκίνησε όπως είχε προγραμματισθεί.
Μια διαδηλώτρια, η Ντομινίκ Σμάισεν δήλωσε: 



«Είμαστε ενωμένοι, και έχουμε την πεποίθησή ότι δεν πρέπει αν αφήσουμε το AfD να προχωρήσει,  γιατί το κόμμα αυτό που δεν είναι μόνο ρατσιστικό, αλλά απασχολείται με την πολιτική του αποκλεισμού και της κοινωνικής διαίρεσης».



Στο συνέδριο του Σαββάτου, το κόμμα πρέπει να συμφωνήσει σε ένα μανιφέστο εν όψει των γενικών εκλογών του επόμενου έτους.


Οι προτάσεις περιλαμβάνουν αποχώρηση από το ευρώ και την επαναφορά της υποχρεωτικής στράτευσης,  αλλά υπάρχουν διασπάσεις στο εσωτερικό του κόμματος καθώς και μεταξύ της λιγότερο σκληροπυρηνικής πτέρυγας της ηγεσίας.


Μιλώντας στο συνέδριο, ο βουλευτής Αλεξάντερ Γκάουλαντ είπε ότι το AfD  έγινε αποδεκτό από την κοινωνία  και ήρθε για να μείνει, είτε μας αρέσει ή όχι».


Πηγή:BBC

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ