Αρμενία –Αζερμπαϊτζάν: Παραβιάσεις εκατέρωθεν της κατάπαυσης του πυρός




Απρίλιος 8, 2016.

Η κατάσταση στη ζώνη των συγκρούσεων παραμένει τεταμένη. Οι δύο πλευρές μετά  την έναρξη των εχθροπραξιών στις 2 Απριλίου, συμφώνησαν σε εκεχειρία .
Ωστόσο  η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της συμφωνίας.




 Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν χτύπησε 114 στόχους των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων στη ζώνη του Καραμπάχ, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, Βαγκίφ Νταργκιάλι.



«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η αρμενική πλευρά παραβίασε 110 φορές την κατάπαυση του πυρός στο Καραμπάχ. Σε απάντηση ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν χτύπησε 114 στόχους σε θέσεις του αρμενικού στρατού», δήλωσε.



Στο μεταξύ ο στρατός του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσε ότι οβίδες του πυροβολικού του Αζερμπαϊτζάν σκότωσαν έναν άμαχο στην περιοχή Ταλίς και προκάλεσαν τον τραυματισμό πολλών άλλων, σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ