Το ΥΠΕΞ Ελλάδας καλεί την Τουρκία να προστατεύσει τις χριστιανικές εκκλησίες στην Κωνσταντινούπολη






Απρίλιος 30, 2016.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζει την ανησυχία του για τις πρόσφατες περιπτώσεις ‘εισβολής προβοκατόρων σε χριστιανικό ναό’ στην Κωνσταντινούπολη και αναμένει από τις τουρκικές αρχές την προστασία των χριστιανικών εκκλησιών.


Αυτό αναφέρθηκε από την υπηρεσία Τύπου του ελληνικού ΥΠΕΞ, όπως σημειώνει το ‘Black Sea News’ στη ρωσική γλώσσα, επικαλούμενο το Ria Novosti.


Απειλές Τούρκων Ισλαμιστών


Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αρκετά περιστατικά κοντά σε Ορθόδοξες εκκλησίες στην Κωνσταντινούπολη. Μετά τη λειτουργία την Κυριακή των Βαΐων, ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο ναό της Αγίας Τριάδας στην πλατεία Ταξίμ απειλώντας τους χριστιανούς. 


Μια ομάδα νέων φανατικών Ισλαμιστών στις 17 Απριλίου μπροστά από το ναό του Αγίου Παντελεήμονα  φωνάζοντας συνθήματα (Αλλάχου Άκμπαρ) μέχρι που επενέβη η αστυνομία.

Το υπουργείο Εξωτερικών στην Ελλάδα εξέφρασε την ανησυχία του για το συμβάν.
«Με τον ερχομό της εορτής του Πάσχα περιμένουμε από τις τουρκικές αρχές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των χριστιανικών εκκλησιών και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη συμμετοχή των πιστών στις θρησκευτικές τελετές», αναφέρει η δήλωση.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ