Βουλγαρία: «Αγχόνες για τους πρόσφυγες»




Απρίλιος 5, 2016.

Βούλγαροι ρατσιστές κρέμασαν αγχόνες σε περιοχή στη Σόφια, στην οποία φιλοξενούνται  πρόσφυγες, ενώ έστησαν πανό που γράφει «Οι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ».




Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αγχόνες στήθηκαν μπροστά από ένα χώρο στάθμευσης ιδιωτικής κατοικίας που βρίσκεται  στη λεωφόρο Χρίστο Μπότεφ, όπου στη γύρω περιοχή διαμένουν πρόσφυγες. Η πράξη έχει διαταράξει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις μεταξύ προσφύγων και Βουλγάρων, όπως επισημαίνεται.



Ένας ντόπιος θα σημειώνει ότι « αυτοί που μένουν εδώ προσπαθούν να προκαλέσουν τους ανθρώπους και κανείς δεν παίρνει ένα μέτρο να τους σταματήσει».



Οι βουλγαρικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορούν να επέμβουν γιατί οι αγχόνες έχουν κρεμασθεί σε ιδιωτικό χώρο.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ