Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την κυβέρνηση των Σκοπίων για διαφθορά και συγκάλυψη




Απρίλιος 14, 2016.

Skopje.

Με χθεσινή ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγορεί την κυβέρνηση των Σκοπίων για αποτυχία και ανοχή στη διαφθορά.




«Τα πιο σημαντικά προβλήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα Σκόπια, όπως εκτιμά το State Department απορρέουν από το υψηλό επίπεδο διαφθοράς και την αποτυχία της κυβέρνησης να σεβασθεί πλήρως το κράτος δικαίου, καθώς και τη συνέχιση των προσπαθειών για τον περιορισμό της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, τις παρεμβάσεις στο δικαστικό σώμα και η επιλεκτική δίωξη των εγκληματιών.



Σύμφωνα με την έκθεση τα Σκόπια πλήττονται από:


«Πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, αναποτελεσματικότητα, νεποτισμό, προστατευτισμό από εξόφθαλμες διαδικασίες, παραβιάσεις των δικαιωμάτων σε δημόσιες δίκες και διαφθορά σε όλα τα επίπεδα του δικαστικού συστήματος».



 Σημειώνεται ακόμη ότι «κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η δημοσίευση  καταγεγραμμένων  μη εξουσιοδοτημένων επικοινωνιών που υποκλάπηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών της κυβέρνησης, έχουν αποκαλύψει στοιχεία για πολιτικές παρεμβάσεις στη δημόσια διοίκηση και τα μέσα ενημέρωσης καθώς και διαφθορά σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.



Τον Σεπτέμβριο η Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τη σύσταση Ειδικής Εισαγγελίας για να διερευνήσει τη φερόμενη εγκληματική δράση των κυβερνητικών αξιωματούχων που αποκαλύφθηκε από το σκάνδαλο των υποκλοπών», αναφέρει  η ανακοίνωση  του State Department σε δημοσίευμα της «Φωνής της Αμερικής» στη Σλαβο-σκοπιανή γλώσσα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ