Ναγκόρνο- Καραμπάχ- Αναζωπυρώθηκε η ένταση- δεκάδες νεκροί




Απρίλιος 2, 2016.


Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Αρμενίας σκότωσαν 12 Αζέρους στρατιώτες και κατέρριψαν ένα ελικόπτερο κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων στην ταραγμένη περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ.




Τελευταίες πληροφορίες από το ‘Νόβοστι’ αναφέρουν ότι  στο κέντρο  της πόλης Στεπανάκερτ (πρωτεύουσα του Καραμπάχ) συγκεντρώνονται  πολλές δεκάδες εθελοντές οι οποίοι με λεωφορεία κατευθύνονται στην εμπόλεμη περιοχή. Μεταξύ αυτών παρατηρήθηκαν και άτομα με στρατιωτικές στολές.



Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι «12 Αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τις αρμενικές δυνάμεις».



Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι  οι συγκρούσεις άρχισαν όταν ένα τμήμα του στρατού του Αζερμπαϊτζάν πέρασε τα σύνορα. 



Το υπουργείο  Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν  με νεότερη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι 6 άρματα μάχης και 15 οβιδοβόλα του μηχανικού  καταστράφηκαν και σκοτώθηκαν πάνω από 100 Αρμένιοι στρατιώτες.



Αρμενικές ιστοσελίδες, ωστόσο, αναφέρουν ότι η πολεμική αεροπορία των Αζέρων χρησιμοποιεί το πυραυλικό σύστημα « Γκράντ»/«Град» και χτύπησε ένα σχολείο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα 12χρονο αγόρι και να τραυματισθούν άλλα δύο.



Επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Άμυνας της  Αρμενίας δεν εκδόθηκε ακόμη.
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ζήτησε να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ