«Ισλαμικό κράτος»: Σχεδιάζει επιθέσεις σε ευρωπαϊκές παραλίες




Απρίλιος 19, 2016.

Το Daash( ή Daesh -αραβική έκφραση του ISIS) σχεδιάζει την οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων σε ευρωπαϊκές παραλίες,  εν όψει του καλοκαιριού, παρόμοια με την τρομοκρατική επίθεση στο τουριστικό θέρετρο του Sousse στην Τυνησία πέρυσι, όπου σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, σύμφωνα με έκθεση των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών.




Με βάση την πηγή αυτή, η  γερμανική εφημερίδα «Bild» αναφέρει ότι το Daash σχεδιάζει να  κρύψει μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών σε  κοινές παραλίες, κάτω από ομπρέλες σκίασης, ή φορώντας  γιλέκα διασωστών, ακόμη, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, ενδέχεται να  μεταμφιεσθούν σε πλανόδιους πωλητές παραλιών και στα προϊόντα να κρύβουν εκρηκτικές ύλες.



Το αραβικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες από πληροφορίες που εκμαίευσαν από τρομοκράτες στη βόρειο Αφρική τονίζουν ότι είναι η νέα έκφραση της τρομοκρατίας,  κατά της δυτικής νοοτροπίας των διακοπών,  στις παραλίες της Μεσογείου το καλοκαίρι.



Σημειώνεται ότι πέρυσι σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 30 Βρετανοί από έναν τρομοκράτη σε παραλία στην Τυνησία.



Το δημοσίευμα επισημαίνει , επίσης, ότι ενδεχόμενοι στόχοι  για τρομοκρατικό κτύπημα είναι οι ακτές της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, αλλά δεν αποκλείονται και άλλων χωρών.



Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης  αναφέρουν ότι πηγές των πληροφοριών αυτών προέρχονται από μέλη της ομάδας Μπόκο Χαράμ,  η οποία δήλωσε υποταγή στο Daash, όπως σημειώνει το αραβικό «Σκάι Νιουζ».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ